Ervaringsassesment - Geen diploma, wel ervaring? - Onze Joost

Een zonnige toekomst met Onze Joost

Kant-en-klare technici zitten niet op de bank…

Kom jij als werkgever vakmensen tekort? Bijvoorbeeld assistent monteurs om jouw vakvolwassen monteurs te ondersteunen bij het monteren van zonnestroomsystemen?

 

Kant-en-klare technici zitten niet meer op de bank. Nieuwe mensen de techniek in: dat is de missie van Onze Joost. Dus moeten we gemotiveerde talenten vinden, efficiënt opleiden en praktisch onboarden, zodat we mensen van kwaliteit binnenkrijgen en (be)houden in de techniek.

 

Dan maken wij ze toch!

Onze Joost voorziet bedrijven continu van nieuw talent in de techniek. Gemotiveerde krachten, door ons zelf opgeleid. Wij enthousiasmeren, werven, selecteren, matchen, leiden op en detacheren de beste (aankomende) technici voor jouw bedrijf.

Bij het begin beginnen

Allereerst volgt de kandidaat de opleiding Basismontage Zonnepanelen van een week, waarna de kandidaat bij de opdrachtgever 1 maand aan het werk gaat (gedetacheerd als trainee).

 

Traineeship: werken en doorleren

Bij een succesvolle eerste maand, start de opleiding Assistent Monteur Elektrotechnische Installaties van 2 dagen, waarna het certificaat Assistent Monteur Elektrotechniek inclusief VOP-NEN 3140 wordt ontvangen. De verse kracht kan dan aangewezen worden als Voldoend Onderricht Persoon volgens het aanwijsbeleid van de opdrachtgever. Hij kan eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren in opdracht van een werkverantwoordelijk of een vakbekwaam persoon.

 

Na een half jaar en bij gebleken geschiktheid, volgt de trainee de SPRINT-opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties, met aansluitend de opleiding Praktisch aansluiten zonnestroomsysteem (totaal 12 dagen). Deze opleidingsperiode van drie maanden gaat de kandidaat 1 dag in de week naar school en werkt 4 dagen voor de opdrachtgever. Hiermee behaalt de kandidaat het certificaat Monteur Elektrotechnische Installaties en kan aangewezen worden als Vakbekwaam Persoon (VP) volgens de NEN 3140.

 

Samen de krachten bundelen

De aankomend techneut investeert in de studiedag, de opdrachtgever in de begeleiding op het werk en Onze Joost in de opleiding/ coaching.

 

Een kandidaat wordt in deze vorm minimaal een jaar gedetacheerd bij opdrachtgever. Er wordt een separaat detacheringscontract per kandidaat afgesloten met de opdrachtgever, waarin alle afspraken worden overeengekomen.