Mail KvINL - Onze Joost

Je hebt waarschijnlijk ook onderstaande mail gehad van KvINL? Volg daarom bij ons de jaarlijks verplichte EPA-W Opfrisser.


 

“Geachte EPA-W-adviseur/-opnemer,                                       

 

KvINL attendeert u op de verplichting om jaarlijks een geaccrediteerde opfrisser (bijscholing) te volgen. Zo voldoet u aan de uitbreiding van BRL9500-01, Energieprestatieadvisering en de verplichte Regeling EPA-W.

 

Sinds 1 januari 2018 is uw diploma voortaan 12 maanden geldig. Echter: u kunt binnen die 12 maanden de geldigheid van uw diploma verlengen door het volgen van een geaccrediteerde opfrisser. De opfrisser sluit u af met een korte toets. NB: bent u geslaagd vóór 1 januari 2017, dan dient u vóór 1 januari 2019 een geaccrediteerde opfrisser te volgen voor het behoud van uw diploma. Degene die ná 1 januari 2017 geslaagd is voor het examen, is in 2018 vrijgesteld van deze verplichting.

 

Waarom moet ik mezelf ineens bijscholen?

Naast het behalen van uw diploma, draagt het volgen van een opfrisser extra bij aan het borgen van vakbekwaamheid. Het gaat hier met name om de kwaliteit van de bepaling die wordt gegeven aan de energieprestatie van het gebouw. Met een opfrisser blijft uw theoretische en praktische vakkennis aantoonbaar actueel. Deze Regeling EPA-W is gebaseerd op de COEC-Richtlijn.

 

Waarom is de BRL9500-01 uitgebreid?

De uitbreiding van de BRL is nodig voor de verplichte Regeling EPA-W. De Regeling EPA-W speelt onder meer in op:

  • de steeds hogere verwachtingen die aan de EPA-W-adviseur/-opnemer worden gesteld
  • in de praktijk gemaakte fouten
  • veranderingen in de regelgeving en innovatieve oplossingen
  • het stijgende marktbelang van het Energie-indexinstrument.

De Regeling EPA-W geldt voor dit jaar. Na 2018 is de invulling van de regeling mede afhankelijk van de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800 (nog in ontwikkeling).

 

Waar vind ik opfrissers?

Geaccrediteerde opfrissers staan op deze pagina van QBISnl. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe opfrissers. Houd de pagina daarom goed in de gaten.

 

Wat is de rol van QBISnl?
QBISnl is het openbare kwaliteitsregister van de bouw- en installatietechniek. Volgt u geen opfrisser binnen de gestelde termijn, dan vervalt uw registratie op QBISnl. Volgens de Centrale Opleidings- en Examencommissie bent u dan niet meer aantoonbaar vakbekwaam op uw vakgebied.

 

Heeft u nog geen registratie op QBISnl?

Uw opleider laat uw deelname aan een opfrisser registeren op QBISnl.nl. Dat doet hij via uw persoonsgebonden QBIS-ID. Heeft u nog geen QBIS-ID? Vraag die op via info@qbis.nl.

 

Meer weten?

Veel gestelde vragen over de COEC-Richtlijn en de regeling EPA-W staan op deze pagina van KvINL.nl. Staat uw vraag daar niet tussen? Stuur dan uw vraag naar f.vandenbergh@kvinl.nl

 

Met  vriendelijke groet,

Namens drs. ing. Wil van Ophem

directeur KvINL

 

KvINL, stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland

Weena 505, 3013 AL Rotterdam

Postbus 857, 3000 AW Rotterdam

E f.vandenbergh@kvinl.nl

I www.kvinl.nl

 

Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) en kan informatie bevatten die persoonlijk of vertrouwelijk is en niet openbaar mag worden gemaakt. Wanneer u niet als geadresseerde dit e-mailbericht ontvangt bent u niet gerechtigd tot kennisneming, verspreiding, openbaar maken of vermenigvuldigen hiervan. Wij verzoeken u KvINL op de hoogte te stellen en het e-mailbericht te vernietigen.”