Training conditiemeten NEN 2767 met gebouwgebreken

Conditiemeten NEN 2767 en Gebouwgebreken

Leer gebouwgebreken herkennen en conditiemeten volgens de NEN 2767

Kosten    : € 650,00 excl. btw

 

Duur       :  2 dagen

 

Lesdata  :

 • ntb

Wat leer je?

Een methodiek om inzicht te krijgen in de staat van gebouwen is het zogenaamde conditiemeten. Conditiemeten biedt een persoonsonafhankelijk oordeel over de staat van gebouwen en de daarmee gemoeide kosten. De standaard toegepaste methode wordt volgens de NEN 2767 uitgevoerd. Zonder inzicht in de gebouwonderdelen (elementen) en de gebreken daaraan kan je niet een conditiemeting uitvoeren die hout zaagt. Daarom wordt daar extra aandacht aan besteed in deze cursus.

 

Na het leggen van de theoretische basis wordt het veld in gegaan: een woning/ gebouw wordt geïnspecteerd en een conditiemeting uitgevoerd. Deze wordt vervolgens in de les geëvalueerd.

 

De volgende onderwerpen komen voorbij:

 • Introductie NEN 2767, uitleg NEN 2767 deel 1.
 • Uitleg en toepassing van deel 2, de gebrekenlijst.
 • Het doen van een technische inspectie.
 • Beoordeling van de technische staat van elementen met betrekking tot gebreken en constructiefouten.
 • Beoordeling van het verouderingsproces en handvatten voor de levensduur van elementen.
 • Leren rapporteren op basis van uniforme terminologie.
 • Rapportage met conditiescore van alle elementen.

 

AANSLUITEND

Volg aansluitende de opleiding Het maken van een MJOB/ MJOP. De conditiemeting is namelijk vaak de basis van een meerjarenonderhoudsbegroting/ planning.

 

METEEN AAN DE SLAG ALS CONDITIEMETER?

Zoek je een baan als conditiemeter? Wij kunnen je aan werk bij een van onze opdrachtgevers helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat levert het op?

De cursus Conditiemeten geeft je zowel theoretisch als praktisch inzicht hoe om te gaan met deze methodiek en de gebrekenlijst conform de NEN 2767. Je legt eerst een basis: je leert gebouwgebreken per onderdeel te herkennen en leert deze vervolgens te vertalen naar een beoordeling conform de NEN.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Iets voor jou?

Je wilt een conditiemeting leren uit te voeren volgens de NEN 2767 en inzicht krijgen in de elementen van een gebouw en de gebreken die kunnen voorkomen.

Investeren in jezelf

 • Inclusief cursusmap, lunch, koffie en thee.
 • Je krijgt kosteloos toegang tot de online leeromgeving van Onze Joost waar je alle lesstof vindt, kan oefenen en met je medestudenten en trainer contact kan onderhouden.
 • De boeken NEN 2767-1 (Methodiek) a € 41,62 excl. btw en NEN 2767-2 (Gebrekenlijst) a € 74,40 excl. btw worden apart in rekening gebracht.
 • Je krijgt les van een specialist bomvol kennis en praktijkervaring.

Meer kennis is meer kansen

Met deze nieuwe kennis werk je aan jezelf en je carrière. Goed bezig! Die snappen we goed: we bieden daarom ook complete leer-werk-trajecten. Wij bieden je dan eerst een opleiding en vervolgens kan je bij ons aan het werk. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan maken we graag een afspraak met je.

Meer weten?

Meer weten inhoudelijk over de opleiding of over onze maatwerkoplossingen?

Mail ons: meerweten@onzejoost.nl

Of bel ons: 020 363 83 83