Vervolgopleiding Bouwkunde - Onze Joost - Bel nu met 020-363 83 83

Vervolgopleiding Bouwkunde

In de basisopleiding bouwkunde leerde je wat, hier leer je waarom

Kosten    : € 1.495,00 excl btw

 

Duur       :  4 dagen

 

Lesdata  :

 •

Wat leer je?

Je bent op zoek naar verdieping, inzicht en samenhang in je vak bouwkunde? Daar is deze opleiding voor bedoeld. In de basisopleiding leerde je wat, nu leer je waarom.

 

In 4 hele dagen wordt je aanwezige kennis verdiept en uitgebreid. Eerst leg je een technische basis, vervolgens pas je deze toe. Je leert de bouwtechnische achtergrond te beredeneren, berekenen en vervolgens te combineren. Je krijgt zo overzicht in de samenhang tussen alle disciplines in de bouw en leert zo geïntegreerd te denken, ontwerpen en bouwen. Er wordt uiteraard ook in gegaan op duurzaam bouwen.

Het is niet alleen een “kennis”-cursus, maar vooral een “kunde”-cursus. Door deze kunde kan je bijvoorbeeld de constructieve vorm van kolommen en bruggen verklaren, maar ook oppervlaktecondensatie of de reden van de plaats van een folie in de spouwmuur. Ook leer je bouwkundig detailleren.

De cursus bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Krachten, Statica en Toegepaste Mechanica
  • EPN, EPA en duurzaam bouwen
  • Bouwfysica
  • Materialen en toepassingen
  • Bouwmethoden, geïntegreerd bouwen
  • Bouwkundig detailleren

Wat levert het op?

Na afloop van de opleiding kan je beargumenteerd keuzes maken en zaken beoordelen en verklaren. Je hebt overzicht in de samenhang van alle disciplines binnen de bouwkunde. Je weet jezelf tevens uit te drukken door middel van tekenwerk.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Iets voor jou?

Heb je onze Basisopleiding Bouwkunde al gevolgd of heb je bouwkundige kennis op MBO-niveau, maar ben je op zoek naar verdieping, inzicht en overzicht in je vak? Dan is deze opleiding iets voor jou. Enige basiskennis van wiskunde en natuurkunde is vereist om de lessen te kunnen volgen.

Investeren in jezelf

  • Inclusief cursusmap, lunch, koffie en thee
  • Je krijgt kosteloos toegang tot de online leeromgeving van Onze Joost waar je alle lesstof vindt, kan oefenen en met je medestudenten en trainer contact kan onderhouden.
  • De boeken ‘Basisboek Bouwkunde’ a € 106,90 en ‘Mechanica’ van F. Vink a € 34,50 worden in overleg besteld (want misschien al in bezit) en apart in rekening gebracht.
  • Je krijgt les van een specialist bomvol kennis er praktijkervaring.

Meer kennis is meer kansen

Met deze nieuwe kennis werk je aan jezelf en je carrière. Goed bezig! Die snappen we goed: we bieden daarom ook complete leer-werk-trajecten. Wij bieden je dan eerst een opleiding en vervolgens kan je bij ons aan het werk. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan maken we graag een afspraak met je.

Meer weten?

Meer weten inhoudelijk over de opleiding of over onze maatwerkoplossingen?

Mail ons: meerweten@onzejoost.nl

Of bel ons: 020 363 83 83