Snel elektromonteurs nodig? Gebruik deze 4 tips! - Onze Joost

Snel elektromonteurs nodig? Gebruik deze 4 tips!

Het zijn zware tijden voor installatiebedrijven. Nee, niet omdat het slecht gaat, maar juist omdat het enorm goed gaat. De ene na de andere opdracht stroomt binnen, van zonnepanelen installeren tot warmtepompen aansluiten. Maar het lukt je maar niet om goede elektromonteurs voor de energietransitie te vinden. Herkenbaar? Met deze 4 tips heb je in een mum van tijd nieuwe, vakbekwame medewerkers en groeit je bedrijf vrolijk door!

1. Laat je vacatures opvallen

“Affiniteit met elektrotechniek”, “flexibel”, “communicatief vaardig”. Is het je al eens opgevallen dat de meeste vacatures bol staan van de clichés? Tijd om daar verandering in te brengen. Want in plaats van een saai omschreven functie en een aantal gewenste kenmerken kan je het ook over een andere boeg gooien. Laat de sfeer van je bedrijf zien met een leuke, frisse tekst en voeg een foto van je team toe. Dat trekt meteen de aandacht van werkzoekenden. “Zonnepanelen installeren of zonvakantie? Jij fleurt van allebei op”, “Zo flexibel als een net geïnstalleerde doucheslang”, “gezellig en sociaal”. Klinkt al een stuk aantrekkelijker, toch?

2. Zorg voor een netwerk van zzp’ers

Veel elektromonteurs werken voor zichzelf. Zij hebben vaak wel tijd voor een paar klussen extra. Bouw daarom een netwerk van zzp’ers op, die je inzet als je zelf het werk even niet aankunt. Het voordeel hiervan is dat zzp’ers in veel gevallen minder kosten dan werknemers in loondienst. Maar het nadeel is dat ze meestal zelf al behoorlijk wat werk hebben, waardoor je alsnog met lege handen staat.

3. Stel een flexibele schil samen

Een flexibele schil bestaat uit tijdelijke medewerkers die je op afroep inzet. Als je verdrinkt in het werk, zijn ze meteen ter plaatse. Is het even wat rustiger, dan bel je ze gewoon even niet. Zo weet je zeker dat je projecten op tijd afkomen. Maar ook hier geldt: hoe kom je aan werknemers voor je flexibele schil? Er zijn zoveel vacatures dat dat nu eigenlijk geen aantrekkelijke optie is voor werkzoekenden.

4. Werk met installateurs uit leerwerktrajecten

De makkelijkste manier om snel aan nieuw vakpersoneel te komen, is door te werken met monteurs uit leerwerktrajecten. Zij combineren werken en leren: vanaf het begin gaan ze 1 dag per week naar school en werken 4 dagen per week bij jouw installatietechniek-bedrijf. Zo’n leerling elektromonteur is vrijwel meteen VOP, oftewel Voldoende Onderricht Persoon. Dat betekent dat ze simpele handelingen mogen uitvoeren, zoals een wandcontactdoos monteren. Ze hebben dan nog wel begeleiding nodig van een gekwalificeerde werknemer. 

Maar dat duurt niet lang, want na 6 maanden is de opleiding afgerond en zijn ze VP (Vakbekwaam Persoon). Ze hebben dan een certificaat en mogen zelfstandig aan het werk. Het grootste voordeel? Je hebt ze zelf het praktische deel van het vak geleerd, dus hun technische vaardigheden voldoen sowieso aan je verwachtingen.

Meteen nieuwe monteurs inzetten? Word opdrachtgever van Onze Joost!

Laadpalen, slimme meters, zonnepanelen… Heb je meteen elektromonteurs voor de energietransitie nodig? Word dan opdrachtgever van Onze Joost en doe je bedrijf nieuwe vakidioten cadeau. Wij betalen de elektromonteur opleiding namelijk volledig (ja echt, 100%) en we verzorgen de werving en selectie. Daar komt nog eens bovenop dat je niet hoeft om te kijken naar de loonadministratie en andere rompslomp, want wij detacheren ze. Wil je je nieuwe aanwinsten toch liever in dienst nemen? Geen probleem, dat kan na een jaar en is helemaal gratis. 

Lees hier alle details over ons leerwerktraject elektromonteur of neem contact op als je vragen hebt. We staan voor je klaar!