Over ons


Onze Joost is hét netwerk voor versnellers van de energietransitie. Mensen die een plan maken, doorpakken en resultaat halen. We bieden opleidingen, leerwerktrajecten en vinden de juiste kandidaten. Waar mensen te kort zijn, scholen we praktijkgericht en vakkundig om. Voor detachering of direct in dienst. Verbind je vandaag nog aan dit werk en bouw mee aan een groener Nederland!

l

Kennis…

Daarvoor hebben we de kennis in huis. We zijn thought leader op het gebied van mensen en methodes in de energietransitie.

In de praktijk van onze opdrachtgevers en professionals komen innovatieve ideeën samen en ontstaan nieuwe routes. Door de verbinding blijft de kennis groeien. Zo kunnen we de uitdagingen van nu tot 2050 aan.

l

…en mensen

Onze Joost weet dat de energietransitie mensenwerk is. In organisaties moeten coalities worden gesmeed, compromissen worden gevonden en anderen in beweging worden gebracht. Wij vinden de mensen die het doen. Optimistisch en energiek. Zo brengen we beleid tot leven en leveren we duurzaam resultaat!


En dit zijn onze mensen

Anne

client consultant

Als accountmanager gaat Anne voor duurzame relaties en het creëren van waarde voor mensen en organisaties door middel van omscholing of bijscholing. Ze is nieuwsgierig en ondernemend en kijkt graag achter deuren die normaal gesloten blijven.

Grote en kleine successen viert Anne graag met taart. Dat is misschien niet goed voor de lijn maar wel voor de sfeer! Met een potje tafeltennis in de pauze houden we het mooi in balans.

Annika

management assistent & office manager

Annika wordt enthousiast van complexe uitdagingen, alles tot op de bodem uitzoeken en het helpen/ondersteunen van haar collega’s.

Haar rollen binnen Onze Joost zijn o.a. Management Assistent van Cees en Office Manager.

Ze is sinds 2017 werkzaam bij Onze Joost en doet dit iedere dag nog met enorm veel plezier. Vooral het zien groeien van het bedrijf en het groeien van de medewerkers geven haar energie.

Cees

managing partner

Mensen een kans geven. Daar waar ze dat nooit voor mogelijk hadden gehouden. Op welke leeftijd dan ook. Een kans bieden, om een geheel andere draai aan hun (werk)leven te geven.

Zien hoe mensen dan opbloeien en geweldige werknemers worden. Dat geeft Cees veel voldoening.

Verder wars van standaarden en altijd in beweging.

Charisse

senior recruiter

Charisse houdt van diepgaande 1-op-1 gesprekken. “In deze gesprekken kan ik zoveel moois in mensen ontdekken, vooral als we het over passies hebben gaan ze helemaal stralen.”

Dagelijks houdt zij zich bezig met het zoeken naar talent voor ons Leerwerktraject tot Energieprestatieadviseur.

Waarom? Omdat alle kleine beetje helpen en we zo samen, stap voor stap, aan een schonere wereld kunnen werken.

Fred

contactmaker - MetFred

Fred ziet zichzelf als verbinder tussen de belangen van mens en organisaties. Mensen en relaties zijn voor hem van persoonlijke en blijvende betekenis. Fred is oprecht geïnteresseerd in mensen. Niet alleen in wat ze doen, maar vooral waardoor ze gedreven worden. Waar ze vandaan komen en waar ze naar toe op weg zijn.

Fred is aan Onze Joost verbonden doordat Onze Joost in 2021 MetFred overnam. MetFred verzorgt de strategie, werving en selectie bij overheden.  

Gerben

marketing specialist

Gadgets en duurzame (energie) technieken is waar Onze Gerben zich graag in verdiept. Heb je een vraag over de nieuwste ontwikkelingen binnen de consumenten elektronica of van onze sector? Dan ben je bij hem aan het juiste adres!

Hij is vooral achter de schermen te vinden. Werkend aan de online zichtbaarheid van de cursussen en vacatures die ons mooie bedrijf te bieden heeft, in de energietransitie.

Jaap

senior consultant - MetFred

Jaap investeert in duurzame relaties, met zowel bestuur en management van organisaties als die met de kandidaten. De kunst is om eerst de vraag van de organisaties goed te begrijpen en die dan te verbinden met de best passende talentvolle kandidaten en professionals.

Zijn passie om te verbinden en een bijdrage te leveren aan de capaciteit en kwaliteit van publieke organisaties, kan hij bij MetFred volledig in de praktijk brengen.

Jaap Roorda

senior consultant - MetFred

Gedreven door leergierigheid en nieuwsgierigheid, houdt Jaap meerdere specialismen en bedrijvigheid er op na. Dat vormt en kneedt je. Jaap gunt dit ieder ander en past dit ook toe om passende kandidaten te vinden: kijk verder dan the usual suspects, maar ook: durf je loopbaan eens een wending te geven! 

Zijn zeer brede achtergrond en nieuwsgierigheid past Jaap toe in zijn gesprekken om kandidaat en werkgever bij elkaar te brengen.

Jorien

client consultant

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in het leven van Jorien. Binnen Onze Joost houdt ze zich bezig met het accountmanagement voor het Leerwerktraject Energieprestatieadviseur.

Denken in mogelijkheden, investeren in relaties en het creëren van kansen, daar wordt Jorien blij van. De weg naar het succes is voor haar net zo belangrijk als het succes zelf.

Linda

medewerker backoffice opleidingen

Eén van onze backoffice administratieve talenten. Onze Linda houdt zich bezig met de administratieve werkzaamheden voor de opleidingen in de energieprestatie en is verantwoordelijk voor onze online leeromgeving.

Het werken bij Onze Joost vindt Linda zo fijn, omdat je écht jezelf kan zijn. De nadruk op het woord ONZE is kenmerkend voor hoe omgegaan wordt met werknemers en deelnemers. We werken samen voor een mooi resultaat.

Luc

client consultant

Een bijdrage leveren aan een betere wereld, dat is waar Luc energie van krijgt. Broodnodige energie om de grote opgave van de energietransitie te versnellen.

Luc is zeer sociaal en helpt graag mensen verder. Als Client Consultant bij Onze Joost zit hij dan ook goed op zijn plek. Hij houdt zich bezig met het werven en plaatsen van mensen met motivatie en talent, voor het Traineeship Beleidsmedewerker Duurzaamheid & Energietransitie.

Mario

business unit manager - MetFred

Het écht doorgronden van de grote opgaven van organisaties en in beeld brengen wat ervoor nodig is om deze ook succesvol op te pakken.
Daarnaast kijkt Mario naar de talenten en kwaliteiten van mensen en hoe deze het best benut kunnen worden.

Deze mensen laten doen wat zij leuk vinden en waar zij goed in zijn. Betekenisvol resultaten neer laten zetten. Dat is wat Mario drijft en gelukkig van wordt.

Mark

management assistent (opleidingen)

Wonend en werkend in Amsterdam beleeft Mark dagelijks de dynamische wisselwerking tussen stad en natuur. Het hoe, wat, waar en waarom m.b.t. onze energiebehoefte is wat telt en verduurzaming moet een vast streven in onze leefwijze worden.

Onze Joost biedt hem de kans om zich daarvoor in te zetten; eerst als EP adviseur en nu breed ingezet als eerstelijns EP voorlichter, ondersteunend backoffice medewerker voor Onze Joost en Onze Koepel en joostje-van-alles op de locatie in Amsterdam.

Michiel

managing partner

Talenten laten groeien en manieren bedenken om dat slim en persoonlijk aan te pakken, is wat Michiel inspireert. Een aanpak die de wereld en de mensen die daar op wonen, te laten bruisen, gezond en beter maken. Daarom is Michiel samen met Cees Onze Joost gestart.

Cum laude rondde hij zijn studie bouwkunde af (het is zo’n mooi vak), sindsdien zet hij zich in om waardevolle initiatieven op te zetten.

Rishi

client consultant

Rishi is als accountmanager bij Onze Joost verantwoordelijk voor het leerwerktraject ‘werkvoorbereider in de energietransitie’. 

Zijn eigen steentje bijdragen aan de energietransitie én het vinden van een geschikte werkplaats voor de werkvoorbereiders geeft Rishi energie en voldoening.

De ambitie van Onze Joost om te groeien in de komende jaren moedigt Rishi met veel enthousiasme aan.

Samantha

docente EnergiePrestatie en kwaliteitsmanager Onze Koepel

Samantha haalt graag het maximale uit zichzelf en mensen om haar heen. Ze is van mening dat je dat bereikt door processen efficiënt in te richten, jezelf te blijven ontwikkelen en vooral plezier en voldoening te halen uit je werk.

Met haar ervaring als EP-adviseur, makelaar en ondernemer probeert ze de deelnemers van Onze Koepel optimaal te begeleiden.

Shirley

coördinator opleiding en ontwikkeling

Shirley is als frontoffice medewerker verantwoordelijk voor het initiëren van marketingactiviteiten en het aandragen van oplossingen die bijdragen aan de (duurzame) doelstellingen van onze klanten.

Dagelijks inspireert en adviseert zij vakmensen hun kennis (verder) te ontwikkelen. Zo kan zij een betekenisvolle verandering brengen aan de energietransitie en schonere wereld. ‘’Ik heb altijd de ambitie gehad om een verschil te maken in de wereld, bij Onze Joost krijg ik deze kans!’’

Souad

HR manager

Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen is het vertrekpunt van Souad. Vanuit oprechte interesse in de intrinsieke drijfveren en talenten van mensen op de arbeidsmarkt impact maken, door duurzame verbinding te leggen tussen individu, organisatie en samenleving.

Met de ambitieuze groeiambitie van Onze Joost waar duurzaam werkgeverschap, ontwikkeling en groei centraal staan, geeft Souad als HR Manager de HR-visie vorm. Dit alles om medewerkers, en dus het bedrijf, te laten groeien en excelleren. 

Sureyya

recruiter duurzame uitvoering

Sureyya wil met haar werkzaamheden een positieve impact achterlaten. Ze is verantwoordelijk voor werving en selectieproces voor het leerwerktraject landmeter. Hierbij gebruikt ze haar kracht om een luisterend oor te bieden aan de kandidaten die zich willen omscholen.

Ze ziet het als een uitdaging om kandidaten te selecteren, die zich willen verdiepen in hun sector, of een geheel nieuwe stap in hun loopbaan zoeken. Hierbij draagt ze een steentje bij aan de ontwikkeling van de kandidaten. 

Tamara

recruiter

Tamara vindt het belangrijk om haar bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Duurzaamheid is daar een belangrijk deel van, zowel in onze relaties met elkaar als met de natuur.

Bij Onze Joost is zij verantwoordelijk voor het werving en selectieproces voor het leerwerktraject Werkvoorbereider in de energietransitie.
“De ontwikkeling mogen meemaken van de kandidaten en naast ze staan bij het gehele proces maakt dit een hele mooie uitdaging”.

Wiet

opleidingsadviseur

Hij is een specialist met brede kennis op het gebied van (maatwerk)opleidingen in de (duurzame) installatie- en elektrotechniek. 

Met zijn expertise en professionaliteit levert hij een bijdrage aan het verkrijgen en/of vergroten van het technisch vakmanschap.

Neem gerust contact met hem op, onder het genot van een kop koffie denkt hij graag met je mee over het permanent inzetbaar houden van medewerkers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief