Per 1 juli 2023: ISSO 5e druk vervangt huidige ISSO 4e druk (75.1 en 82.1)

23 februari 2023

Onze Joost denkt met je mee.

Ook dit jaar veranderen de opnameprotocollen voor het beroep EnergiePrestatie-adviseur weer. In 2023 gaat de vijfde druk van de ISSO 75.1 en 82.1 alweer in. In dit artikel leggen we uit wanneer deze officieel worden ingevoerd en hoe jij jouw bekwaamheid met de aanpassingen moet toetsen.

Overgangsfase examens van ISSO 4e naar ISSO 5e druk 1 april – 1 juli 2023

Ben je momenteel bezig met jouw cursus energieprestatie bij Onze Joost, of van plan je daarvoor binnenkort aan te melden, dan krijg je te maken met het volgende: per 1 juli 2023 is de 5e druk van de ISSO van kracht. Per die datum moet je ook werken volgens de 5e druk. Vanaf 1 april 2023 worden de examens al op deze 5e druk aangepast.

Ook bij Onze Joost houden we rekening met deze overgangsfase

We hebben de online videolessen 5e druk af: gloednieuw, up-to-date en opgenomen met de meest actuele opnametechnieken. Degenen die zich onlangs hebben aangemeld voor de EP-cursus bij Onze Joost, of nog in opleiding zijn, en nog examen moeten doen krijgen (gratis) ook de beschikking over deze nieuwe videolessen (naast de aangeschafte 4e druk videolessen). De mensen die zich vanaf medio maart aanmelden stromen automatisch mee in de versie 5e druk. Zo kan jij je optimaal voorbereiden op jouw examen en de praktijk. Let op. Als je voor 1 juli slaagt en lekker aan het werk gaat, dan moet je tot 1 juli nog wel even werken volgens de 4e druk. Na 1 juli is de 5e druk pas van kracht.

Bijscholing 2023 en de 5e druk

Was je al gediplomeerd energieprestatieadviseur (examen gedaan t/m 31 december 2022), dan wordt je bij Onze Joost met de verplichte Bijscholing 2023 op de hoogte gebracht van de wijzigingen van de 5e druk. Heb je deze niet voor 1 juli gevolgd dan vervalt jouw eerder behaalde diploma.

Per 1 maart nieuwe wijze van examinering toets 3

Daarnaast hebben de examenmakers van ISSO nog eens kritisch gekeken naar de wijze van examinering van toets 3. (Dit staat overigens geheel los van de ISSO 5e druk en aanpassing van de examens per 1 april). Zij hebben daarbij de soms onduidelijke manier van vragen vervangen door een heldere vraagstelling, handiger manier van invoeren van je antwoord en duidelijk inzichtelijke verdeling van puntenverdeling per vraag. Wij denken dat het examen hierdoor sterk in kwaliteit is verbeterd, meer praktijkgericht en dat het examen beter te maken is. Je kan op Examenpark goed de verschillen zien.

EP-diploma halen? Schrijf je in bij Onze Joost!

Kan je niet wachten om als energie-adviseur aan de slag te gaan en het milieu gebouw voor gebouw een beetje beter te maken? Schrijf je dan nu in bij Onze Joost. Je kunt bij ons opleidingen voor alle soorten energieprestatie-adviseurs volgen of jezelf inschrijven voor een leerwerktraject. Duizelen alle richtingen en methodes je een beetje of vind je het lastig om te kiezen? Bel of mail ons even, dan helpen we je verder!